Teatrul Ariel

En

2024 - március
KeSzCsSzVa
 01
02
03
0405
06
07
08
0910
11
12
13
14
15
16
17
1819
20
21
22
2324
25
26
27
28293031
2024, 12. március kedd
2024, 17. március vasárnap

A színház fenntartja a műsorváltoztatás jogát!

Gyerekelőadás







Budapesti vendégszereplések az Ariel Színházban

A budapesti Láthatáron Csoport két, felnőtteknek illetve 16 év fölöttieknek szánt előadással vendégszerepel az Ariel Színházban.

Április 10-én, vasárnap 18:00 órától  Kincses Réka: A megmentő,
április 12-én, kedden 18:00 órától pedig a Hagyaték című produkciót nézhetik meg az érdeklődők. 

Az alkotók mindkét előadás után szeretettel várják a  közönséget egy közös beszélgetésre, Kádár Annamária pszichológus vezetésével.
Helyszín: Ariel Stúdió (Nyomda / Poligrafiei utca 4.)

A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges a +40 747 942181 telefonszámon (sms-ben is) vagy az arielszinhaz@gmail.com e-mail címen.

A megmentő

A megmentő szerzője Kincses Réka, marosvásárhelyi származású, Berlinben élő író-rendező, akit többek között a Balkán bajnok című dokumentumfilm alkotójaként ismerhet a nagyközönség. 

Egy tragikomikus családtörténetnek lehetünk szemtanúi, egy olyan tesvérpár szemszögéből, akik elszakadtak egymástól, majd felnőtt korukban újra találkoznak.
A találkozás során visszaemlékeznek múltjukra, és fokozatosan kibomlik a két testvér és családjuk története, a testvérek különbözőségének okai. Megjelenik apa, anya és megelevenedik gyerekkoruk.
Tudnak-e a nővérek utat találni egymáshoz felnőtt korukban? Feldolgozható-e a múlt, elfogadható, megszerethető-e a másik, az idegen, a különböző?

Az alkotók szeretettel várják a nézőket az előadást követő beszélgetésre, amely a darab által felvetett kérdéseket járja körül: családi szerepek és azok alakulása, családi szerepminták átvétele, transzgenerációs minták és traumák átadása, testvérkapcsolatok és azok hatása a felnőtt életünkre; mitől működik jól egy család és mitől nem. A beszélgetést Kádár Annamária pszichológus vezeti, a szerző, Kincses Réka  és az előadásban szereplő színészek részvételével. 

A megmentő alkotói // Író: Kincses Réka / Rendező: Szabó Veronika / Színészek: Feuer Yvette és Alida Bevk / Látvány és jelmez: Palánki Hedvig / Zene&hang: Somló Dávid

Hagyaték

A Hagyaték szövegkönyve Martin Miller: A tehetséges gyermek igazi drámája és Alice Miller írásai alapján készült. 

"Egy rendkívül nagyhatású terapeuta-szerző, Alice Miller és az ugyancsak terapeuta fia, Martin Miller története nem csak egy szülő-gyerek viszony jellegzetességeit mutatja be: elénk tárja a huszadik század máig feldolgozatlan tragédiájának olyan aspektusait is, amiről még mindig képtelenség nyíltan beszélni. Alice Miller, könyvei alapján rendkívül éles látású társadalomkritikus, a gyermekek érzékeny és szenvedélyes védelmezője, ám halála után napvilágra került az, amiről addig keveseknek volt tudomása: saját gyermekeivel kegyetlenül és teljes részvétlenséggel bánt el." (Proics Lilla: Már csak egy karcolás maradt / szinhaz.net)

Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk, akármit is csinálunk? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e az önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?

Alice Millert, az édesanyát Feuer Yvette játssza; a Martin Millert alakító Rába Rolandot olyan sikeres filmekből is ismerheti a közönség, mint a Köntörfalak (2010), Isteni műszak (2013) vagy a Drakulics elvtárs (2018).

Az előadást követően tízperces videóinterjú látható Martin Millerrel, az általa írt könyv kapcsán - utána az alkotók szeretettel várják a nézőket egy közös beszélgetésre, Kádár Annamária  pszichológus vezetésével.

A Hagyaték alkotói //  Dramaturg: Gyulay Eszter / Rendező: Tárnoki Márk / Színészek: Feuer Yvette és Rába Roland / Látvány és jelmez: Horváth Jenny

« Főoldal​​​​​​​

Kapcsolat

Postai cím

Teatrul pentru Copii şi Tineret Ariel, Târgu Mureş
540050 Târgu Mureş
str. Poligrafiei nr. 4
Romania

 

Tel

+40 365 407951
+40 365 730499

Fax

+40 365 407950 

Kövess bennünket