Teatrul Ariel

En

2022 - május
KeSzCsSzVa
 01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

A színház fenntartja a műsorváltoztatás jogát!

Gyerekelőadás







Budapesti vendégszereplések az Ariel Színházban

A budapesti Láthatáron Csoport két, felnőtteknek illetve 16 év fölöttieknek szánt előadással vendégszerepel az Ariel Színházban.

Április 10-én, vasárnap 18:00 órától  Kincses Réka: A megmentő,
április 12-én, kedden 18:00 órától pedig a Hagyaték című produkciót nézhetik meg az érdeklődők. 

Az alkotók mindkét előadás után szeretettel várják a  közönséget egy közös beszélgetésre, Kádár Annamária pszichológus vezetésével.
Helyszín: Ariel Stúdió (Nyomda / Poligrafiei utca 4.)

A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges a +40 747 942181 telefonszámon (sms-ben is) vagy az arielszinhaz@gmail.com e-mail címen.

A megmentő

A megmentő szerzője Kincses Réka, marosvásárhelyi származású, Berlinben élő író-rendező, akit többek között a Balkán bajnok című dokumentumfilm alkotójaként ismerhet a nagyközönség. 

Egy tragikomikus családtörténetnek lehetünk szemtanúi, egy olyan tesvérpár szemszögéből, akik elszakadtak egymástól, majd felnőtt korukban újra találkoznak.
A találkozás során visszaemlékeznek múltjukra, és fokozatosan kibomlik a két testvér és családjuk története, a testvérek különbözőségének okai. Megjelenik apa, anya és megelevenedik gyerekkoruk.
Tudnak-e a nővérek utat találni egymáshoz felnőtt korukban? Feldolgozható-e a múlt, elfogadható, megszerethető-e a másik, az idegen, a különböző?

Az alkotók szeretettel várják a nézőket az előadást követő beszélgetésre, amely a darab által felvetett kérdéseket járja körül: családi szerepek és azok alakulása, családi szerepminták átvétele, transzgenerációs minták és traumák átadása, testvérkapcsolatok és azok hatása a felnőtt életünkre; mitől működik jól egy család és mitől nem. A beszélgetést Kádár Annamária pszichológus vezeti, a szerző, Kincses Réka  és az előadásban szereplő színészek részvételével. 

A megmentő alkotói // Író: Kincses Réka / Rendező: Szabó Veronika / Színészek: Feuer Yvette és Alida Bevk / Látvány és jelmez: Palánki Hedvig / Zene&hang: Somló Dávid

Hagyaték

A Hagyaték szövegkönyve Martin Miller: A tehetséges gyermek igazi drámája és Alice Miller írásai alapján készült. 

"Egy rendkívül nagyhatású terapeuta-szerző, Alice Miller és az ugyancsak terapeuta fia, Martin Miller története nem csak egy szülő-gyerek viszony jellegzetességeit mutatja be: elénk tárja a huszadik század máig feldolgozatlan tragédiájának olyan aspektusait is, amiről még mindig képtelenség nyíltan beszélni. Alice Miller, könyvei alapján rendkívül éles látású társadalomkritikus, a gyermekek érzékeny és szenvedélyes védelmezője, ám halála után napvilágra került az, amiről addig keveseknek volt tudomása: saját gyermekeivel kegyetlenül és teljes részvétlenséggel bánt el." (Proics Lilla: Már csak egy karcolás maradt / szinhaz.net)

Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk, akármit is csinálunk? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e az önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?

Alice Millert, az édesanyát Feuer Yvette játssza; a Martin Millert alakító Rába Rolandot olyan sikeres filmekből is ismerheti a közönség, mint a Köntörfalak (2010), Isteni műszak (2013) vagy a Drakulics elvtárs (2018).

Az előadást követően tízperces videóinterjú látható Martin Millerrel, az általa írt könyv kapcsán - utána az alkotók szeretettel várják a nézőket egy közös beszélgetésre, Kádár Annamária  pszichológus vezetésével.

A Hagyaték alkotói //  Dramaturg: Gyulay Eszter / Rendező: Tárnoki Márk / Színészek: Feuer Yvette és Rába Roland / Látvány és jelmez: Horváth Jenny

« Főoldal​​​​​​​

Kapcsolat

Postai cím

Teatrul pentru Copii şi Tineret Ariel, Târgu Mureş
540050 Târgu Mureş
str. Poligrafiei nr. 4
Romania

 

Tel

+40 365 407951
+40 365 730499

Fax

+40 365 407950 

Kövess bennünket